Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de vragen die het meest gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij? Kijk dan op de website voor meer informatie. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met info@bijwerkinggriepprik.nl.

Wie voert dit onderzoek uit?
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Bijwerkingencentrum Lareb.

Is de griepprik onveilig?
Nee. De griepprik wordt jaarlijks uitgebreid onderzocht. Deze kan dan veilig gebruikt worden. De ervaringen met de griepprik worden door ons gemonitord. Hiermee kunnen we eventuele bijwerkingen die optreden na de griepprik snel verzamelen. 

Wordt er veilig omgegaan met mijn persoonlijke gegevens?
Informatie over hoe wij omgaan met gegevens kunt u vinden in ons privacy statement.

Hoe weet ik wanneer ik een vragenlijst moet invullen?
Na de registratie krijgt u in totaal 3 vragenlijsten om in te vullen. U ontvangt van ons een email als er een nieuwe vragenlijst voor u klaar staat om in te vullen. U logt dan in via www.bijwerkinggriepprik.nl. Het invullen van de vragenlijkst duurt 5 tot 15 minuten per keer.

Hoeveel vragenlijsten krijg ik?
Na de registratie krijgt u in totaal 3 vragenlijsten om in te vullen. Deze worden 5 dagen, 15 dagen en 30 dagen nadat u de griepprik heeft gekregen klaargezet in uw account. U logt in op www.bijwerkinggriepprik.nl en kunt de vragenlijsten dan online invullen. Dit duurt 5 tot 15 minuten per keer.

Ik heb een bijwerking gekregen nadat ik de griepprik heb gekregen, en nu?
In de vragenlijst kunt u uw bijwerking invullen. Ook kunt u aangeven welke bijwerkingen u heeft (gehad). Belangrijk is dat u ook vertelt wanneer de klacht is opgetreden en hoe deze is verlopen. Het kan zijn dat wij nog meer willen weten over uw bijwerking. Wij nemen dan contact op met u. Dit gebeurt alleen als u hier toestemming voor geeft in de vragenlijst.

Ik kan niet meer meedoen met dit onderzoek, maar heb wel een bijwerking gekregen, en nu?
Nee. U kunt uw klachten na de griepprik melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Ga hiervoor naar www.lareb.nl

Hoe meld ik me af voor het onderzoek?
U kunt zich te allen tijde afmelden voor dit onderzoek door een e-mail te sturen aan info@bijwerkinggriepprik.nl.

Word ik op de hoogte gehouden van de onderzoeksresultaten?
Nadat de vragenlijsten zijn verwerkt zullen de (tussentijdse) resultaten worden getoond op deze website. U kunt in uw eerste vragenlijst ook nog opgeven dat u de resultaten van dit onderzoek aan het einde van dit onderzoek in uw mailbox wilt ontvangen.